האינטרנט בכלל והרשתות החברתיות בפרט, הפכו לחלק בלתי נפרד מהמציאות של כל אחד מאיתנו. בכל פעם שאנחנו נכנסים אליהם כדי לשמור על קשר עם חברים או "רק כדי להציץ מה חדש", אנחנו מקבלים כמויות עצומות של מידע בפרקי זמן קצרים. חלק גדול מהמידע הזה הוא מידע שקרי, שמופץ בכוונה תחילה כדי שנרגיש מפוחדים, חסרי אונים ואכולי ספקות. וזה מצליח- יותר מדי אנשים חוששים מ"פייק ניוז" ומושפעים מהם.
ההרצאה "מה הסיפור של פייק ניוז?" נועדה לעזור לנו בדיוק בנקודה זו:
היא לא רק מספקת לנו דרכים פשוטות לזיהוי פייק ניוז, אלא היא גם חושפת לעומק את המנגנון, שהפך את הפצת הפייק ניוז לאמצעי נפוץ ויעיל כל כך בהשפעה עלינו. היא עושה זאת באמצעות מידע מחקרי מהימן ומתעדכן ובאמצעות סיפורים מרתקים מרחבי העולם, למשל:
- מה הקשר בין דונלד טראמפ להרעלת מזון המונית בניו יורק?
- כיצד האיראנים ניסו להשפיע על הבחירות בישראל?
- אילו שיטות פשוטות ניתן ליישם, כדי לזהות פרופילים פיקטיביים ברשת?
בזכות ההרצאה הזו, נדע להפריד טוב יותר בין אמת לשקר, נכיר את המניפולציות הרגשיות שמנסים להפעיל עלינו ונרגיש בטוחים ומוגנים יותר, בפעם הבאה שנגלוש באינטרנט.
אודות המרצה
אופיר בראל הוא חוקר בסדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה ובטחון באוניברסיטת תל אביב. אופיר פרסם טורים ומאמרים על תופעת הפייק ניוז באמצעי תקשורת שונים בישראל ובארצות הברית. כמו כן, אופיר שימש בעברו בתפקידי מחקר בתחום הדיפלומטיה של המאה ה-21 במוסדות אקדמיה שונים ובמשרד החוץ.